Niinhän sitä sanotaan että raha löytää aina rahan luo, epäonni seuraa kulkijaa jne jne. No, totesin tässä kolme päivää sitten että tämä pätee myös rakkauteen! Tai no, rakkaus on aika kaunis sana kuvaamaan tämänhetkistä tilannettani. Käytetään sen sijaan sanaa sutina. Sutina tuo siis tullessaan lisää sutinaa. Jotenkin näin on päässyt käymään. Sutinaa tulee nyt ikkunoista sekä ovista sisään. Sitä ei riitä edes kaikille sormille vaan täytyy laskea varpaatkin mukaan.

Palataan silti ajassa taaksepäin, silloin kun sutinan tilalla oli hiljaisuus. Oli todella pitkä ja pimeä kausi. Niin kosteeton ja kivikkoinen kun voi yksin jääneen yh-äidin kevät olla. Toisaalta jos naama on keturallaan koko valveillaoloajan ja silmät lilluu päässä kuin pöhöttyneet ruumiit, niin ei voi olettaa, että yhdenkään ohikulkevan miespuolisen viisari olisi siitä näystä värähtänyt. Kesä oli hakuammuntaa ja ammuin usein ohi. Jos mahkuja johonkin oli niin käytin senkin ajan tiiviisti viinin lipittämiseen, mikä taas heikensi omaa arviointikykyä puhua järkeviä. Silti olin löytänyt itseni. Uskalsin nenää puuteroidessani vilkaista omiin silmiinikin.

Kuukausi sitten alkoi sutinakausi. Tai no, ainakin hetkellinen positiivinen muutos sooloiluun. Löysin tapailukumppanin tai mikä lie tykkäänsustajasiltinähdääntosiharvoin -kumppanin. Ulkokuoreni sai kuulla tarvitsemani adjektiivit suoraan sen suusta ja AVOT, elämä alkoi taas hymyillä! Vaikka tili näyttää nollaa niin ei tuntunut missään. Vaikka pojalla on lohjennut hammas ja 2-vuoden uhma niin mitäpä siitä. Elämä oli mukavaa.

Kolme iltaa sitten puhelimeeni pärähti hyvänyön toivotusviesti. Ei ollut mr. tapailukumppanilta se, mitä tosin en odottanutkaan, vaan mun vuoden takaiselta ex-remonttimieheltä! Ja tämä herra R, arvoisat lukijat, on jokaisen naisen päiväunien remonttireiska. Silloin mustinpanakin hetkenäni herra R oli minulle läsnä. Vaikka muuten olin kuin pystyyn kuollut kivi, hän sai minut sulamaan kaiken hiomapölyn ja maalin keskellä. Herra R on siitä yöntoivotusviestistä asti laitellut mulle säännöllisin väliajoin tekstareita. Viattomista sutjauksista ja mukavan työpäivän toivotuksista viestien luonne on muuttunut kolmessa päivässä erittäin kaksimieliseksi, jopa härskiksi. Tietty en minäkään mikään viaton pulmunen ole, lisäsin vettä myllyyn sitä mukaan kun sitä sisään tulvi. Harvoin sitä saa seksitekstiviestitellä komean remonttireiskan kanssa. Tarvetta kyllä olisi lisäremontille uudessa yh-kodissani, listat vielä puuttuu ja keittiökin kaipaisi päivitystä. Se, että onnistuisiko luonnossa maksaminen pankkitilisaldon näyttäessä miinusta onkin sitten ihan eri asia. Yleensä päiväunet tuuppaa muuttua livenä harmaiksi ja noloiksi hinkkaamisiksi. Tai mistäpä minä sen tiedän. Harvoin päiväunet yleensä edes toteutuvat. Oli miten oli niin herra R on aktivoinut kivan värinän muuten niin tasaisen tylsään arkeeni. Sutinaa löytyy myös FB:ssä. Ihan kun mun naama olisi jotenkin alkanut siellä hehkua. Varatut, ex-hoidot ja muut miespuoliset tökkii ja tykkää.

Sutinaa, lisää sutinaa niin syksykin alkaa näyttää valoisammalta!